2. évad

Rick és Morty 2. évad (2015)

Vissza a sorozat adatlapjára

Rick és Morty sorozat 2. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Rick és Morty sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 2. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 10

Főszereplők: Justin Roiland , Sarah Chalke , Spencer Grammer ,

Epizód lista

Ep.1 Zavar az időben

Megjelent: 2015-07-26

Az előző epizód folytatásaként Rick végül elindítja az időt, miután hat hónapig hozták helyre a bulival okozott károkat. Sajnos az idő szövete elég instabil, így hamar létrejön több alternatív valóság, amelyek időben egyszerre zajlanak. Rick paranoiás lesz, hogy másik énjei meg akarják őt ölni. Egy másik dimenzióból érkezett lény le akarja tartóztatni őket az ellopott időkristályért, ami ahhoz vezet, hogy 64 különböző valóság születik. Eközben az eredeti valóságban Jerry és Beth elütnek egy szarvast, Beth pedig meg akarja menteni az életét bármi áron.

Ep.2 Morty mentőakció

Megjelent: 2015-08-02

Miután véletlenül magukkal viszik Jerryt egy kalandjukra, Rick és Morty egy különleges megőrzőbe viszik őt, ahol más dimenziók Jerryjeire vigyáznak. Némelyikükért soha nem jönnek vissza, és nem is tudnak elmenni onnan, noha egyébként szabadon távozhatnak. Közben Rick fegyvert ad el egy idegen bérgyilkosnak, aki meg akarja ölni Fingot, a gáznemű entitást, akit fogságban tartanak. Morty megkedveli a lényt és meg akarja menteni az életét - nem is sejtve, hogy Fing terve minden szénalapú létforma megsemmisítése.

Ep.3 Felemésztő szerelem

Megjelent: 2015-08-09

Rick, Morty és Summer kalandjaik során belefutnak egy kollektív tudatba, aki valamikor Rick szeretője volt, és célja az egész univerzum bekebelezése. Egy Béta 7 nevű másik kollektív tudat reménytelenül szerelmes belé, mert mindig kikosarazzák. Rick visszatérésével hatalmas bulik és orgiák kezdődnek, mely a bolygót katasztrofális helyzetbe juttatja. Morty és Summer szerint ez nem etikus, s közben azzal is szembe kell nézniük, hogy néhány, öntudatra ébredt lakó faji háborút kezdeményez. Eközben Beth és Jerry egy rusnya szörnyet találnak a pincében megláncolva, és ennek hatására elkezdenek veszekedni azon, hogy mit csináljanak vele. Amikor szóba kerül Rick, Jerry feldühödik, mert Beth mindenáron védi az apját.

Ep.4 M Rick mások

Megjelent: 2015-08-16

Egy idegen parazita hamis emlékeket ültet a család fejébe, így valahányszor elkezdenek visszaemlékezni a múltra, mindig megjelenik egy új családtag a lakásban, akiről azt hiszik, hogy valóban az. Mivel már egymásban sem bíznak, Rick lezárja a házat. Először csak Steve bácsi jelenik meg, majd Nicky kuzin, Álmos Gary (aki mint Beth férje és Jerry szeretője bukkan fel),egy családi komornyik, Frankenstein szörnye, egy beszélő ceruza, Inverz Zsiráf, Üvegszellem, és még sokan mások. Köztük van Kakiskuki úr, aki a család régi barátjaként mutatkozik, de még eddig egyetlen epizódban sem láthattuk. Mikor Morty rájön, hogy az idegenek csak pozitív emlékeket generálnak, ennek hatására végezni tudnak a parazitákkal. Beth a legvégén lelövi Kakiskuki urat, de róla kiderül, hogy ő nem parazita.

Ep.5 Gyere Svungizni

Megjelent: 2015-08-23

Egy óriási idegen jelenik meg a Föld közelében, és követeli, hogy énekeljenek neki egy eredeti dalt. Rick és Morty improvizálnak egyet, de az idegenek magukkal viszik az egész bolygót egy zenés tehetségkutatóra, ahol a vesztes bolygót megsemmisítik. Morty ellopja a portálvetőt, hogy megmentse a bolygót, de a Madárember meggyőzi róla, hogy segítsen Ricknek és Ice-T-nek megírni egy dalt, amit aztán az amerikai elnökkel előadva megnyerik a versenyt. Közben Beth, Jerry és Summer belépnek egy vallási szektába, mely az idegenek által küldött üzenet félreértése miatt jött létre.

Ep.6 Rickek a fejükre estek

Megjelent: 2015-08-30

Rick repülő autójának lemerül az akkumulátora, ami igazából egy miniatűr univerzum, akiktől lopja az energiát. Ebben az univerzumban Zeep Xanflorp ugyanezt teszi, és létrehoz egy harmadik univerzumot, ahol csapdába esnek. Miközben folyamatosan harcolnak a kijutás érdekében egymással is, kiderül, hogy Morty bármikor repülő autóvá tud változni. Eközben Summer az eredeti autóban várakozik, amely erőszakosan próbálja őt megvédeni az idegenektől.

Ep.7 Nagy zűr kis Sanchezben

Megjelent: 2015-09-13

Rick áttölti a tudatát saját tinédzserkori önmagának klónjába, hogy végezni tudjon egy vámpírral az iskolában. Miután meglepően népszerűvé válik, Summer megunja, és kirúgatja azzal, hogy bevallja a gyilkosság tényét. Közben Jerry és Beth párterápián vesznek részt egy idegen bolygón, ahol az egymásról alkotott képzeteik elevenednek meg szörnyek formájában.

Ep.8 Interdimenzionális TV 2: Kisértjük a sorsot

Megjelent: 2015-09-20

Jerryt egy ocsmány betegséggel kezelik egy idegen kórházban, miközben a család ismét bizarr tévéműsorokat néz a váróban. Az idegenek a péniszét kérik, hogy egy ismert és közkedvelt aktivista számára ültessék be szívként. Jerry először belemegy, de aztán visszakozik, ezért új megoldást kell kitalálnia, hogy lecsillapítsa a népharagot.

Ep.9 Irtó nagy kalamajka

Megjelent: 2015-09-27

Rick és Morty egy olyan bolygóra utaznak, ahol egy fesztivál alkalmával mindenki következmények nélkül követhet el bűnöket egy egész éjszaka. Miután átveréssel megszerzik tőlük az autójukat és a portálvetőt, magukra maradnak. Csak Summer segítségével tudnak úrrá lenni a nehézségeken.

Ep.10 Ünnepszkvancsolók ünnepe

Megjelent: 2015-10-04

Rick és a családja elmennek a Madárszemély és Tammy esküvőjére. Tammyről kiderül, hogy a Föderáció ügynöke, megöli a Madárembert, és a többi ügynökkel megszállják a helyet. Rick kimenti a családot, de nem viheti őket haza, mert keresik őket, ezért egy Föld-szerű bolygóra viszi őket. Miután meghallja, hogy Jerry fel akarja őt adni, Rick önként teszi ezt. Családja nélküle tér vissza a Földre, amit elleptek az idegen turisták. A Föderáció részévé vált Földön Jerry új állást kap. A stáblista utáni jelenetben Kakiskuki úr megkérdezi a nézőket, hogy szerintük mi várható az új évadban, ami minimum másfél év múlva következik.