1 . évad

Rick és Morty 1 . évad (2013)

Vissza a sorozat adatlapjára

Rick és Morty sorozat 1 . évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Rick és Morty sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 1 . évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 11

Főszereplők: Justin Roiland , Chris Parnell , Spencer Grammer ,

Epizód lista

Ep.1 Megamag

Megjelent: 2013-12-02

Rick, az őrült tudós, az éjszaka közepén részegen felébreszti unokáját, Mortyt, azzal, hogy egy neutrínóbombával elpusztít minden életet a Földön. Morty követelésére leszáll a járművével, és aztán kidől. Másnap reggel Rick elviszi magával Mortyt egy másik dimenzióba, ahol egy bizonyos fának a termését kell begyűjtenie, majd Mortynak a végbelében elrejtenie, hogy átvihessék az intergalaktikus vámon. Eközben Jerry, Morty apja, megpróbálja meggyőzni Beth-t, a feleségét, hogy Ricknek öregek otthonában a helye, hiszen rossz hatással van Mortyra. A magok mellékhatásaként azonban Morty átmenetileg intelligens lesz, ami elég ahhoz, hogy meggyőzze a szüleit, hogy tanult a nagyapjától.

Ep.2 Rémálom az Eb utcában

Megjelent: 2013-12-09

Jerry utálja, hogy a család kutyája annyira ostoba, ezért Rick szerel rá egy intelligencianövelő sisakot. A kísérlet következtében annyira intelligens lesz, hogy végül más kutyák felokosításával át akarja venni az uralmat a bolygó felett. Eközben ő és Morty belépnek Morty tanárának álmába (akárcsak az Eredet című filmben), hogy elérjék, hogy ötöst adjon a matekdolgozatra. Az álomban történt borzaémas dolgok hatására viszont még mélyebbre kell haladniuk mások álmaiban, míg el nem érnek egy rémálomba, ahol egy Freddy Kruegerre hasonlító alak vadászik rájuk. Miután az ő álmába lépve megoldják az álombeli gondjait, az alak szívesen segít nekik kijutni.

Ep.3 Anatómia Park

Megjelent: 2013-12-16

Karácsonykor Rick hazahoz egy hajléktalant, hogy megmentse az életét. Mint kiderül, a belsejében évekkel ezelőtt létrehozott egy projektet, az Anatómia Parkot, ahol miniatürizálás után különféle betegségeket mutatnak be a látogatóknak. A projektet valaki szabotálta, ezért elszabadultak a fertőzések, Rick így beküldi Mortyt lekicsinyítve, hogy tegyen rendet. Közben megérkeznek Jerry szülei, ő pedig mindenkitől elveszi az elektromos kütyüket.

Ep.4 Szimulációk egy témára

Megjelent: 2014-01-13

Rick és Jerry egy idegen lények által létrehozott virtuális valóságba kerülnek - azok ugyanis mindenáron szeretnék megtudni Ricktől, hogyan kell koncentrált sötét anyagot létrehozni. A dolgot bonyolítja, hogy a virtuális valóság egy másik virtuális valóságon belül található. Eközben Jerry, akinek fogalma sincs, hogy mi történik körülötte (a látható rendszerhibák ellenére is), megpróbál almát eladni egy általa kreált szlogennel.

Ep.5 A csicskahad

Megjelent: 2014-01-20

Morty szerint Rick kalandjai túl veszélyesek, ezért ő választ egyet: egy középkori környezetben akarja megmenteni a felhők közt lakozó óriástól a falusiakat. Az óriás meghal egy balesetben, ezért Rick és Morty börtönbe kerülnek, de felmentik őket - úton lefelé az óriás lépcsőn betérnek egy fogadóba is, ahol Rick elég pénzt nyer ahhoz, hogy a falusiknak adják. A fogadóban a falusiak uralkodója meg akarja erőszakolni Mortyt, ezért távozásuk előtt megölik őt. Eközben Summer, Beth, és Jerry egy Rick által készített dobozzal megidéznek különféle feladatokra "Mr. Csicskákat", akik normális esetben csak addig léteznek, amíg elvégzik a feladatukat. Csakhogy Jerrynek nem tud segíteni Mr. Csicska abban, hogy jobban tudjon golfozni, ezért frusztráltságában újabbakat gyárt saját magából, hogy segíteni tudjanak neki. Miután rájönnek, hogy Jerry meg is halhat, nem kötelező megtanulnia a feladatot, ezért elhatározzák, hogy megölik.

Ep.6 Szerelem az influenza idején

Megjelent: 2014-01-27

Morty kisírja Ricknél, hogy készítsen neki egy szert, melynek hatására Jessica beleszeret. Az egyetlen gond, hogy Jessica influenzás, így a szer virulenssé válik, s az egész világ szerelmes lesz Mortyba - kivéve a közvetlen vérrokonait. Rick megoldása a problémára csak ront a helyzeten: először imádkozó sáska-szörnyekké változtatja az emberiséget, akik már meg is akarják ölni Ricket, majd alaktalan masszákká ("Cronenbergekké", az ismert testhorror-filmrendező után). Ahelyett, hogy helyrehozná az egészet, ő és Morty inkább átköltöznek egy másik, az előzőre tökéletesen hasonlító dimenzióba, ahol az ottani énjeik éppen meghaltak, és átveszik a helyüket.

Ep.7 A nemek hercehurca

Megjelent: 2014-03-10

Morty az egyik kalandozásuk során kap egy szexrobotot, amit furcsa módon sikerül teherbe ejtenie. Rick kideríti, hogy ez egy különleges szerkezet, amit mesterséges megtermékenyítésre használnak a Gazorpazorp bolygón. Ő és Summer a bolygóra utaznak, amit igazából a nők uralnak - eközben Morty szembenéz az apaság minden nehézségével, ahogy a gyerek egyre gyorsabb ütemben felnő.

Ep.8 TV dráma

Megjelent: 2014-03-17

Rick átalakítja a tévé dekóderét, aminek köszönhetően az összes párhuzamos univerzum minden tévéadásához hozzá tudnak férni. Miközben Rick és Morty a tévében nézik a legképtelenebb műsorokat, Jerry és Beth egy másik kütyü segítségével olyan életet láthatnak, amit mindig is szeretnének. Csakhogy ebben az életben nincs benne Summer - mint kiderül, a lányt el akarták vetetni...

Ep.9 Ördögi tudomány

Megjelent: 2014-03-24

Summer egy üzletben kezd el dolgozni, aminek valójában az Ördög a tulajdonosa. Rick leleplezi, hogy az itt kapható dolgok valójában csak átkot hoznak az emberekre, de Summer akkor is marad. Rick tönkreteszi az üzletet a tudomány használatával, a saját rontásbontó üzletében. Az Ördög és Summer egy internetes bizniszbe kezdenek, de az Ördög elárulja őt és megtartja a hatalmas bevételt. Válaszul Rick és Summer jól ellátják a baját. Eközben Jerry segít Mortynak az iskolai házi feladatban, mely során folyamatosan azt hangoztatja, hogy a Plútó egy bolygó - bár 2006-ban megvonták tőle ezt a státuszt. A plútóiak elrabolják őket, és Jerry ezzel az állításával hamarosan igen népszerű lesz köztük. Kiderül, hogy a Plútó folyamatosan zsugorodik a belsejének a kibányászása miatt, és amikor Jerry erre felhívja a figyelmet, megutálják őt.

Ep.10 Rickedik típusú találkozások

Megjelent: 2014-04-07

Rick és Morty 1 . évad 10. epizódja, Rickedik típusú találkozások című rész vetítésének időpontja 2014-04-07

Ep.11 Tilos buli

Megjelent: 2014-04-14

Rick és Morty 1 . évad 11. epizódja, Tilos buli című rész vetítésének időpontja 2014-04-14