5. évad

Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 5. évad (2003)

Vissza a sorozat adatlapjára

Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály sorozat 5. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 5. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 25

Főszereplők: Mariska Hargitay , Ice-T , Richard Belzer ,

Epizód lista

Ep.1 Tragédia

Megjelent: 2003-09-23

Versenyt futva az idővel, hogy megtaláljanak egy veszélyeztetett terhes nőt, akit elraboltak amint közeledett a kiírt szülési időpontjához, Benson-nak és Stabler-nek egynél több gyanúsítottal kell szembenéznie...

Ep.2 Mánia

Megjelent: 2003-09-30

Mikor egy diákot lövöldözéssel és két diáktársa megölésével vádolnak, az ügyvédje azzal védekezik, hogy depressziós kezelés alatt állt. A bizonyítékok végső fokon egy nagy gyógyszergyártó cég által készített illegális marketing tervezethez vezetnek.

Ep.3 Anyaság

Megjelent: 2003-10-07

Valószínűleg az egyik betege támadt rá majdnem végzetesen a pszichológusára, de annak ellenére, hogy gátolva vannak az orvos-páciens bizalmasság miatt, Benson és Stabler kapcsolatot próbál találni a bántalmazás, egy gyerek molesztálás és egy megoldatlan emberölés között.

Ep.4 Veszteség

Megjelent: 2003-10-14

Nyomozva egy brutálisan megerőszakolt és meggyilkolt álcázott szövetségi ügynök után, és teljes diszkrécióra kényszerülve, megvédve a többi álruhás ügynök személyazonosságát, a nyomozók egy gyanúsítottat köröznek, aki szoros összefüggésben áll a kolumbiai drog kartellel.

Ep.5 Véletlen

Megjelent: 2003-10-21

Egy halott csecsemőt találnak egy vízelvezető árokban, a nyomozókat az anya felkutatására buzdítva. Azonban az édesanya is holtan kerül elő, és a nyomok egy bőrgyógyászhoz vezetnek.

Ep.6 Kényszer hatására

Megjelent: 2003-10-28

Megoldva egy skizofrén által elrabolt kisfiú ügyét, Stabler további bűntényeket leplez le Huang segítségével.

Ep.7 Választás

Megjelent: 2003-11-04

Miután egy férfit letartóztatnak miután rátámadt terhes feleségére, akiről kiderül, hogy figyelmen kívűl hagyva születendő babájának egészségét, folyamatosan alkoholt fogyasztott, Benson megtudja, hogy sajnos nem ez az első ilyen eset.

Ep.8 Iszony

Megjelent: 2003-11-11

Miután egy homoszexuális fiút holtan találnak, a nyomozók egy szókimondó minisztert gyanúsítanak, aki halálos fenyegetéseket kapott korábban az áldozattól.

Ep.9 Kontroll

Megjelent: 2003-11-18

Egy metrón megcsonkított utas által fedezik fel a nyomozók, hogy "áldozatuk" valójában éveken keresztül nőket rabolt el és tartott fogva, mint menyasszonyaik.

Ep.10 Rázkódás

Megjelent: 2003-11-25

Egy bántalmazott csecsemő felfedezése készteti Stablert és Cragent a támadó felkutatására, aki feltehetőleg egy pedofíl lehet.

Ep.11 Szökés

Megjelent: 2003-12-02

Mikor egy elítélt pedofíl, végső elkeseredésében, hogy bizonyítsa ártatlanságát, mielőtt halálosan beteg édesanyja meghal, megszökik a börtönből és elrabolja vádlóját, arra kényszerítve, hogy vonja vissza a sztoriját. Benson hamarosan egy túszdráma kellős közepén találja magát, kezdve elhinni az elítélt állítását.

Ep.12 Testvériség

Megjelent: 2004-01-06

Egy helyi diákszövetség elnökének megerőszakolása és megyilkolása vezeti a nyomozókat a halott pornográf internetes oldalára, amelyen főiskolás lányok szerepelnek egy helyi bárban.

Ep.13 Gyűlölet

Megjelent: 2004-01-13

Miután egy férfit három arab személy meggyilkolásával vádolnak, azt állítja, hogy ő genetikailag és biológiailag vált hajlandóvá a gyűlöletre és az erőszakra.

Ep.14 Rítus

Megjelent: 2004-02-03

Egy fiatal fiú halála utáni nyomozás, aki úgy tűnik egy rituális gyilkosság áldozata, fedi fel a valóságot, hogy az áldozat, sok gyerek közül az egyik, akit rabszolga eladásra csempésztek be Nigériából.

Ep.15 Családok

Megjelent: 2004-02-10

Egy terhes tinédzser halála utáni nyomozás leplez le egy régi családi titkot, mely előre vetít egy másik erőszakos halálesetet és két család romba döntését.

Ep.16 Otthon

Megjelent: 2004-02-17

Egy elmebajos nő paranoiája felerősödik, miután egy rablás közben megölik ártatlanul bámészkodó férjét.

Ep.17 Undokság

Megjelent: 2004-02-24

Kiderül, hogy egy középiskolás szociopata zaklatókból álló csoport kirekeszti egy tagját, aki egy kínzásos gyilkosság áldozatává válik. Majd ezt követően további zaklatásokra kerül sor ebben az exkluzív magániskolában, amely további tragédiákhoz vezet.

Ep.18 Hanyagság

Megjelent: 2004-03-02

Egy fogadott gyerek halála körüli vizsgálatok, aki egy éjjeli ördögűzés közben halt meg, gondatlanságra utalnak, azonban a dolgok váratlan fordulatot vesznek.

Ep.19 Perverzió

Megjelent: 2004-03-30

Egy gyanúsított pedofil férfi megvádolását akadályozzák a szülők azzal, hogy nem engedik molesztált gyermekük kihallgatását, mivel ezáltal elesnének a peren kívüli megegyezés után kapott millióktól.

Ep.20 Mélység

Megjelent: 2004-04-06

Amikor egy ügyész halálát egyik munkatársának irataiból összegyűjtött információk alapján tálalják, Novak a karrierjét veszélyezteti, hogy szerezzen egy vallomást az ügyben.

Ep.21 Bűnöző elmék

Megjelent: 2004-04-20

Amikor nyilvánvalóvá válik, hogy egy törvényszéki szakértő megerőszakolt és meggyilkolt egy diákot, a vizsgálat egy Cragen nevű kriminológia professzorra összpontosul, akit sok-sok évvel korábban már letartóztattak hasonló bűntettért. Most Cragen-en és csapatán múlik, hogy felfedjék az igazságot...

Ep.22 Fájdalom nélkül

Megjelent: 2004-04-27

A nyomozók gyilkosságra gyanakodnak, miután rátalálnak egy ágyához bilincselt nőre. Csak később derül rá fény, hogy a nő már régóta tervezte az öngyilkosságot. Munch egy múltbéli esemény kapcsán személyesen is érintettnek érzi magát, hogy megtalálja azt beteg orvost, aki segítette áldozatai öngyilkosságát, kiderül, hogy az áldozatokat egy weboldalon keresztül kaptak bátorítást, mielőtt végeztek magukkal.

Ep.23 Kötelék

Megjelent: 2004-05-04

Egy nővér, aki a bátyja otthon ápoló nővér-szolgálatánál dolgozik, aki az édesanyja iránt érzett gyerekkori frusztrációja kivetíti a gazdag idős gondozott nőkre, emiatt a nyomozók egy pénzéhes sorozatgyilkost keresnek. A detektívek sejtik, hogy a gyanúsított nővér eddig hat áldozatával végzett, de nem tudják bizonyítani. Ekkor Benson és Stabler csapdát állítanak és egy kis szerepjáték után a nővér bevallja, hogy ő követte el a gyilkosságokat.

Ep.24 Méreg

Megjelent: 2004-05-11

Egy gyerek a kórházba szállítást követően meghal, kiderül, hogy a halálát a gyomrában lévő nagy mennyiségű mosószer okozta. Az elsődleges gyanúsított az édesanya, aki azt állítja, hogy a lány nővére kényszerítette a húgát a mosószer megivására. A bíróságon azonban nem találják bűnösnek őket.

Ep.25 Fej

Megjelent: 2004-05-18

Az évad befejező részében, miután rejtett kamerákat fedeznek fel az egyik nyilvános WC ülőkéiben, a nyomozók hamarosan egy fiatal fiú molesztálásáig göngyölítik az ügyet.