3. évad

Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 3. évad (2001)

Vissza a sorozat adatlapjára

Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály sorozat 3. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 3. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 23

Főszereplők: Mariska Hargitay , Ice-T , Richard Belzer ,

Epizód lista

Ep.1 Elfojtott emlékek

Megjelent: 2001-09-28

Egy 18 éves lány elméjéből egy véletlen folytán sikerül felszínre hozni egy súlyos bűntényt. Kiderül ugyanis, hogy a fiatal lány hétéves húgát az apjuk rendszeresen molesztálja szexuálisan. A férfit azonnal őrizetbe veszik, ám bizonyítékok hiányában, a hatóságok kénytelenek rövid időn belül szabadon engedni?

Ep.2 Bosszú

Megjelent: 2001-10-05

Az ügyosztály emberei ezúttal három olyan gyilkossági esetben folytatnak nyomozást, amelyek látszólag nem kapcsolódnak egymáshoz. Ám mégis, mindnyájuknak feltűnik, hogy a három ügy valahogyan kapcsolódik Benson egy korábbi nyomozásához. Persze ezek után mindenki attól tart, hogy a valódi célpont éppen, hogy a társuk, Benson.

Ep.3 Gyermekrablók

Megjelent: 2001-10-12

Egy hathetes csecsemőt rabolnak el egy áruházból. A kis Emma az azonnali óvintézkedések ellenére is nyomtalanul eltűnik, s miután az ügy felkavarja a kedélyeket, újabb, korábban elkövetett hasonló bűntények kerülnek napvilágra. Köztük egy 12 évvel ezelőtti eset is, amelybe Creegan kapitány, és a partnere is belekeveredik.

Ep.4 A tetőn

Megjelent: 2001-10-19

A különleges ügyosztály ezúttal Harlemben történt gyilkosságok után nyomoz. A kegyetlenkedő áldozatai egytől-egyig kiskorú lányok, az elkövető megerőszakolja, majd megöli őket. A gyanú azonnal egy volt elítéltre terelődik, ám amikor ő is meghal, miközben az áldozatok száma egyre csak nő, a nyomozás új fordulatot vesz. A gyilkos azonban ekkor elkövet egy hibát.

Ep.5 Pókháló

Megjelent: 2001-10-26

Max orvos barátai éppen a férfi meglepetés szülinapjára készülnek. Amikor azonban kopogtatnak Max ajtaján, a férfit holtan találják, a feleségét pedig megkötözve az asztalon. Kiderül, hogy a nőt megerőszakolták. A nyomozók megtudják, hogy az áldozatnak nemrég szívrohama volt, s miután felépült, fűvel-fával megcsalta a nejét. A gyanúsítottak listáján persze első helyen szerepel Max egyik szeretője, ám a végjáték nagyon meglepő.

Ep.6 Megváltás

Megjelent: 2001-11-02

Ezúttal egy "romantikus gyilkost" üldöz az ügyosztály. A kegyetlensége mellé az elkövető ugyanis - apró figyelmességként - fehér rózsát hagy az áldozatainál. A képbe bekerül egy manhattani gyilkossági nyomozó is, aki szentül hiszi, hogy Roger Berry, az egyik régi elítéltje áll a dolgok hátterében. Az első számú gyanúsítottat azonban a DNS-teszt tisztázza.

Ep.7 Önfeláldozás

Megjelent: 2001-11-09

Lövöldözés tör ki egy meleg-bár előtt, amelyben egy homoszexuális férfi az életét veszti. A nyomozást Stablerék az áldozat családjánál kezdik. Rövidesen fény derül a család zűrös életére, amelyből az is világossá válik számukra, hogy a feleség szabadidejében pornó-filmekben szerepelt.

Ep.8 Örökség

Megjelent: 2001-11-16

Benson és Stabler egy ázsiai gyilkosságsorozatban folytatnak nyomozást. Az első áldozat ugyan még szerencsésen megússza sérülésekkel, amikor egy rablás közelében rosszkor volt, rossz helyen. A második lány viszont meghal, ráadásul még rasszista jeleket is vágnak a bőrébe.

Ep.9 Gorgo

Megjelent: 2001-11-23

Egy építkezésen egy kislány holtteste kerül elő, akit minden bizonnyal agyonvertek. A kislány nevelőanyja szerint a gyermek többször is alva járt, talán ez okozhatta a halálát. Egyre több jel utal eközben arra, hogy Glenn, a lány kissé fogyatékos bátyja lehet a tettes, aki állandóan erőszakos videojátékokkal játszik.

Ep.10 Közröhej

Megjelent: 2001-12-14

Egy nőt holtan talál a férje a lakásukban, s úgy tűnik, mintha saját magát fojtotta volna meg egy szexuális játék közben. Ám a nyomozók gyilkosságként kezelik az ügyet, majd az is kiderül, hogy kinek lehetett volna indítéka. Minden bizonnyal egy férfi sztriptíz-táncosnak, akin a nő és még barátnője erőszakot követett el. Ez azonban példa nélküli eset, hiszen még nem volt rá precedens, hogy nők erőszakoljanak meg férfit.

Ep.11 Monogámia

Megjelent: 2002-01-04

Egy állapotos nőt megerőszakolnak, és csúnyán megsebesítenek, a csecsemőjét pedig császármetszéssel eltávolítják és ellopják. A gyermek feltételezhetően életképes állapotban volt, ám nemsokára holtan találnak rá. A nyomozás során a nő férje is a lehetséges elkövetők közé kerül, az indíték pedig féltékenység.

Ep.12 Védelem

Megjelent: 2002-01-11

Egy kétségbeesett édesanya és a gyermeke sietnek be egy kórházba, mert a fiatalabb gyermeket meglőtték. Miközben az orvosok a sebesülttel vannak elfoglalva, az anya és a fiú eltűnnek. Miguel életét szerencsére sikerül megmenteni, ám amikor már túl van az életveszélyen, egy férfi megöli őt a kórházban. Valószínű hát, hogy Miguel testvére és az édesanyja is veszélyben vannak.

Ep.13 A tehetség

Megjelent: 2002-01-18

Járőrök találnak rá két holttestre egy parkban, egy nőre és egy férfira, félreérthetetlen pózban. Ám a női áldozatnak hiányzik a feje és a kezei. A gyilkosságiak először egy olyan fiúra gyanakszanak, akinek az állatok kínzása nyújtja a legfőbb örömet. Ám később kiderül, hogy a tettes az egyik áldozat munkatársa lehetett, akit már előtte is többször vádolták erőszakkal. A gond csak az, hogy nem találják a bizonyítékot ellene, ezért csak egy kisebb üggyel csukathatják le a férfit.

Ep.14 Csalás és ámítás

Megjelent: 2002-01-25

Egy holttestet találnak az egyik felüljárónál. A csoport belekezd a nyomozásba, ám ekkor a tettes egy következő áldozata szerencsére túléli a támadást, majd elmondja, hogy egy rendőr erőszakolta meg. Hamarosan újabb áldozat kerül elő, majd egy hasonló tanúvallomás. Az ügyosztályon így azonnal belső nyomozást rendelnek el.

Ep.15 A kivégzés

Megjelent: 2002-02-01

A halálsoron, a kivégzésre várók között van egy gyilkos, akire még nem tudták rábizonyítani az összes tettét. Ám Elliot úgy dönt, hogy megpróbálja a lehetetlent, csak azért, hogy könnyítsen a család lelkén. Mire azonban végre ki tudja hallgatni a halálraítélt cellatársait és őt magát is, addigra majdnem kicsúsznak az időből. A gyilkos azonban a rácsok mögött is gyilkos marad.

Ep.16 Népszerűség

Megjelent: 2002-03-01

Elliott-nak a feleségével folytatott beszélgetése során tudomására jut, hogy egy 14 éves lány nemi erőszak áldozata lett. A feleség mindezt egy ápolónőtől tudja, akinek azonban titokban kellett volna tartania. Elliott persze nem nyugszik és nyomozásba kezd, Olivia segítségét kérve. A tettes valószínűleg az egyik tanár lehet, ám az áldozat nem hajlandó róla beszélni. Elliott eléri, hogy hivatalos nyomozást indítsanak az ügyben, s rövidesen megdöbbentő dolgok kerülnek felszínre.

Ep.17 Megfigyelés

Megjelent: 2002-03-08

Egy csellista lányt megtámadnak a saját lakásában, és meggyalázzák. A karnagyra gyanakszanak a nyomozók, de a jelek sokszor, mint ez esetben is, félrevezetőek. A következő gyanúsított egy férfi, aki már főiskola óta zaklatja a lányt, egy képzelt szerelmi kapcsolatba ringatva magát. Óvadék fejében azonban kénytelenek elengedni, amit a barátnője le is tesz érte. Ám amikor követni kezdik a nőt, rádöbbennek, hogy a fiú tényleg ártatlan, ám ekkor már késő.

Ep.18 Bűntudat

Megjelent: 2002-03-29

Szodómia többrendbeli elkövetésével vádolnak meg egy férfit, aki több gyermeket is meggyalázott. Ám csak az egyikőjük hajlandó kiállni és vallomást tenni az esküdtszék elé. Miután a fiú öngyilkosságot követ el, Alexandrának bűntudata lesz és mindenáron rács mögött akarja tudni a vádlottat. Ehhez azonban bizonyítékra van szüksége, amit csak és kizárólag törvénytelen úton érhet el, s ezzel kockáztatja az állását?

Ep.19 A bíró lánya

Megjelent: 2002-04-05

Amikor holtan találnak egy tinédzser lány, a nyomozók először azt próbálják meg kideríteni, hogy vajon ki lehet az. Mindnyájukat megdöbbenti, amikor kiderül, hogy az áldozat az egyik tiszteletben álló bíró lánya, aki ráadásul a kapitány barátja. Ám a döbbenetnek még nincs vége, ugyanis kiderül, hogy a bíró és a családja nem épp feddhetetlen. A lányt ugyanis az apja 11 éves korában megerőszakolta, később pedig fegyházba küldték, hogy megszülje a gyermeket.

Ep.20 Kapzsiság

Megjelent: 2002-04-26

Egy házasságban gyakran előfordulnak nehézségek, és néha hazugságok. De, ha az egész kapcsolat erre épül és nincs, aki megvédjen, rosszul járhat az ember. Ez történik meg egy idősebb gazdag nővel is. Megtámadták, amelyhez valószínűleg a férjének is köze volt, s akinek talán még cinkostársa is van, egy másik országban.

Ep.21 Tagadás

Megjelent: 2002-05-03

Egy anya, három gyermek, akikből kettő már halott. Az egyikük is csak azért maradt életben, mert a nagyanyjához került, ám drogproblémákkal küzd. És, hogy hogyan derül fény minderre? A lány belőve feküdt egy buliban, amikor kihívták a mentőket és a rendőrséget, akik egy emberi ujjat találtak a lány táskájában. Rövidesen pedig kiderül, hogy az áldozat nem más volt, mint a kétéves húga. Megkezdődik hát a nyomozás, amelyben mindenki gyanúsítottnak számít.

Ep.22 Kompetencia

Megjelent: 2002-05-10

Egy kétségbeesett anya keresi fel Olivia-ékat, mert azt gondolja, hogy a lányát megerőszakolták. A 22 éves fiatal lány Down-kóros, s az édesanyja szerint nem képes ellátni saját magát. Ezzel azonban sokan nem értenek egyet. Katie-ről kiderül, hogy állapotos, de nem akarja elvetetni a babát, hiszen a barátja, Danny is segítene neki felnevelni. Az ügyből bírósági tárgyalás lesz, ahol először Katie kompetenciáját vitatják meg.

Ep.23 Hallgatás

Megjelent: 2002-05-17

Az egyház szent és sérthetetlen. Ám amikor éppen a papoktól kell félniük a serdülő fiúknak, nincs mit tenni. Pláne, ha az egyik tisztességes papra kennek mindent, miközben ő nem beszélhet, hiszen a fogadalmához méltón betartja a gyónási esküt. Még akkor is, ha ezzel több fiút megmenthetne a hasonló zaklatásoktól. Ekkor azonban két ember halálával is szembesülnie kell.