1. évad

Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad (1999)

Vissza a sorozat adatlapjára

Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály sorozat 1. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 1. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 22

Főszereplők: Mariska Hargitay , Richard Belzer , Dann Florek ,

Epizód lista

Ep.1 Törlesztés

Megjelent: 1999-09-20

Egy kegyetlen gyilkos mielőtt végez Victor Spicer nevű taxisofőr áldozatával, levágja annak nemi szervét. A véres eset nyomába eredve Benson és Stabler azonban kiderítik, hogy a szerencsétlenül járt férfi nem Spicer, hanem egy szerb menekült volt, akinek a börtönben lévő taxis eladta a vezetői igazolványát. A tettes tehát egyértelműen eltévesztette áldozatát.

Ep.2 Egy szebb élet

Megjelent: 1999-09-27

Benson éppen hazafelé tart a zöldségestől, amikor észreveszi, hogy a rendőrség helyszínel egy bűnténynél. Egy lány zuhant ki az ablakon és azonnal meghalt. Benson megvizsgálja a szobát és a jelek egyértelműen szexuális bűncselekményre utalnak, a lányt ráadásul a zárt ablakon keresztül dobták ki. A lányról azonban senki sem tudja, hogy ki lehetett. Sem barátokat, sem rokonokat nem találnak a környezetében. Ezért az orvosánál kezdik a nyomozást, az egyetlen embernél, aki talán jobban ismerhette az áldozatot

Ep.3 A szépség ára

Megjelent: 1999-10-04

Theresa Burgess-t, a tizenhat éves lányt eszméletlen állapotban, megerőszakolva, összeverve dobják ki egy kocsiból a Roosevelt Kórház előtt. A lány modellként dolgozik, és a nyomozás folyamán Benson és Stabler elé tárul a szörnyű valóság: a divatvilág semmivel sem bánik figyelmesebben, gondosabban a kiskorú modellekkel, mint a felnőttekkel. A partik, a férfiak, a drog és a gyógyszerekkel való visszaélés őket is ugyanúgy eléri, mint idősebb társaikat.

Ep.4 Hisztéria

Megjelent: 1999-10-11

Megfojtott, összetört arcú lányt találnak a járőrök a Times Square-en. Ruházata és a tetthely miatt prostituáltnak vélik, de a személyazonosítás során kiderül, hogy az áldozat Tracy Henderson elsőéves egyetemista, aki szabadidejében az írástudatlanoknak segített írni tanulni egy felnőttképzési központban. Mivel a prostituáltak körében több kísértetiesen hasonló eset is történt már, Benson és Stabler úgy döntenek, hogy tovább nyomoznak ezen a szálon. Sikerül is felgöngyölíteniük egy több évtizede tartó gyilkosságsorozatot, ám Tracy valahogy kilóg a sorból.

Ep.5 Egy rossz lépés

Megjelent: 1999-10-18

Az elit, vallásos főiskola nagy hangsúlyt helyez arra, hogy ne essen csorba az intézmény hírnevén. Amikor az egyik diáklányt megerőszakolva, holtan találják meg egy bokorban, az egyetem csak vonakodva segíti a nyomozókat. Csakhogy a szigorú szabályok, és a tökéletesség álcája mögött a megvehető osztályzatok, a bulik, az alkohol, és a nemi erőszak fertője terjeng, és a kifogástalanság falain a kiemelt áldozatok csoportja egyre nagyobb réseket üt.

Ep.6 Kalandvágy

Megjelent: 1999-10-25

Méltatlan halált hal a neves útikönyvíró: egy székben találják meg meztelenül, egy bugyival a torkában. A férfi egy bérelt szobában lakott Annabelle és Virginia, anya és lánya házában. Stabler és Benson előtt világossá válik, hogy anya és lánya között kemény csata dúlt a férfi kegyeiért. Majd kibontakozik előttük a kép az elvált, kapcsolatra vágyó, alkoholista asszony, és a nyughatatlan, szeretetre éhes tini családi drámájáról. De vajon melyiküknek, és mi lehetett az indítéka, hogy gyilkossággal oldja fel a feszültséget?

Ep.7 Vandálok

Megjelent: 1999-11-15

Futballozó gyerekek találnak rá a 8 éves Ryan Davies holttestére. A kisfiút szexuálisan molesztálták, majd megfojtották és elföldelték egy játszótér közelében. A közeli iskolába járó gyerekek két nagyobb fiúról beszélnek. Jimmy G. és Mike D. pedig azt állítják, hogy többször is láttak egy férfit a játszótér felé kerékpározni, és meglepően jó személyleírást adnak róla. A férfiról kiderül, hogy 12 évet ült gyerekmolesztálásért és egy éve szabadult, így kézenfekvőnek látszik, hogy őt gyanúsítsák, annál is inkább, mert több bizonyíték is ellene szól.

Ep.8 Az üldözött

Megjelent: 1999-11-22

Kegyetlen módon végeztek egy fiatal ügyésznővel a Central Parkban: megverték, megalázták, megerőszakolták, késsel megvágták, majd végül kétszer fejbe lőtték. A módszerből egyértelmű, hogy a gyilkost a bosszúvágy hajtotta. Az ügyésznő korábbi vádemeléseit megvizsgálva egy ingatlanügynök, Richard White kerül a nyomozók látóterébe. De White-ot nem könnyű megszorongatni, mert macska-egér játékba kezd a nyomozókkal, s különösen Olivia-val.

Ep.9 Részvények és kötvények

Megjelent: 1999-11-29

Különös holttestet talál a rendőrség. Layla Briggs ugyanis a testének minden porcikájában piercinget hord, s a halálának módja szado-mazo fojtogatásos szeretkezésre utal. Első nekifutásra egy rosszul végződött randevúnak tűnik az eset, csakhogy a lány holmija között gyémántokat találnak, összesen félmillió dollár értékben. Layla menő befektetési tanácsadó egy wall street-i cégnél, és nemrég tízmilliós gyémántüzletet kötött a vállalat nevében, így minden arra utal, hogy meglopta a saját munkaadóját. Ez pedig már elég alap arra, hogy a kiemelt áldozatok csoportjának nyomozói kitervelt gyilkosságra gyanakodjanak.

Ep.10 A szembesítés (1. rész)

Megjelent: 2000-01-07

Megerőszakolnak egy fiatal nőt a saját lakásában. A nyomozás - bár szemtanúja is volt az esetnek - ujjlenyomatok és tárgyi bizonyítékok hiányában azonban zsákutcába fut. Fél évvel később egy hasonló eset kapcsán a nyomozók látóterébe kerül egy gazdag üzletember, akinél megtalálják a korábban megerőszakolt lány gyűrűjét, és egy, a jelenlegi eset kapcsán eltűnt karórát. Csakhogy a támadó ezúttal álarcot viselt, és csak a korábbi áldozat ismerhetné fel. Ő azonban mereven elzárkózik az elől, hogy viszontlássa a férfit, aki tönkretette az életét.

Ep.11 Rossz vér

Megjelent: 2000-01-14

Az Erkölcsi Koalíció nevű szervezet elnökének fiát brutálisan meggyilkolták, előtte pedig feltehetően szexuálisan is bántalmazták. Az elnök szerint a homoszexualitás egy gyógyítható betegség, és állítása szerint a fia nemrég fejezett be egy rehabilitációs tanfolyamot, ahol jó eredményt ért el. Később kiderül azonban, hogy a srác csúnyán összeveszett a barátjával egy buliban, éppen azon az estén, amikor megölték.

Ep.12 Szerelmi történet

Megjelent: 2000-01-21

Amikor a multimilliomos Andrew Harlin-t holtan találják az otthonában, Benson és Stabler elsőként Harlin szeretőinek hosszúra nyúlt listáját veszik sorra, amelyen mindkét nemből szerepelnek jó néhányan. A helyszínen összegyűjtött bizonyítékok orosz konzumlányokhoz vezetnek, ám még mielőtt sikerülne tőlük megtudni az igazságot, az egyikük már csak holtan kerül elő.

Ep.13 Védtelenül

Megjelent: 2000-02-04

Kegyetlen módon végeznek a feleségverő és nemi erőszakot elkövető bűnözők esküdt ellenségével, Varella bíróval: a férfiassága után a fejébe is golyót eresztenek. Szemtanú nincs, azonban a bíró ellenségei közé sorolható számos korábbi elkövető. Stabler és Benson két indítéknak erednek a nyomába: a szexnek és a pénznek. A pénz nyomán haladva kiderül, hogy a jótékonyságáról elhíresült bíró valójában bírósági döntnököket vesztegetett meg a férjek szabadlábra helyezése érdekében, cserébe pedig szexuális szolgáltatásokat kért a feleségektől.

Ep.14 Elévülés

Megjelent: 2000-02-11

A számítógépes rendszer új fejleményeket hoz a rendőrség életébe. Egy DNS-vizsgálat ugyanis kimutatja, hogy három, öt évvel ezelőtt megtörtént nemi erőszak elkövetője egy és ugyanaz a személy. Csakhogy a bűncselekmény elévülési ideje szintén öt év, így a nyomozóknak az egyedi DNS-mintával a kezükben is csupán néhány napjuk marad arra, hogy megtalálják az egykori támadót. Felkeresik hát a korábbi sértetteket és tanúkat, valamint az ügyekben eljáró nyomozókat, de még így is kétséges, hogy a fennmaradó néhány nap alatt képesek-e eredményt elérni.

Ep.15 Első rész

Megjelent: 2000-02-18

Fejbelőtt férfit találnak az autójában, a manhattani Central Park egy szerelmesek látogatta, elhagyatott helyén. Az áldozat egy fiatal, nőcsábász sportfelszerelés-ügynök, ám Stabler és Benson mégis hamarosan a volt kormányzó, Mulroney palotájában találják magukat. Amikor azonban a család által támogatott magánkórházban szeretnék kihallgatni a gyilkosság egyetlen tanúját, Stephanie Mulroney-t, azonnal falakba ütköznek.

Ep.16 A harmadik

Megjelent: 2000-02-25

Egy 72 éves, idős hölgyet megtámadnak, kirabolnak, megerőszakolnak, majd meggyilkolnak. A nyomozók képtelenek felfogni, hogy hogyan lehet az elkövető ennyire embertelen. Néhány eltűnt hamis gyöngysor után érdeklődve, Olivia és John eljutnak két kolumbiai fiatalemberhez, akiknek feltehetőleg közük lehet ez esethez. Mindkét fiút kihallgatják és DNS mintát is vesznek tőlük. Ám úgy tűnik, hogy a rabláson kívül nem követtek el semmit.

Ep.17 Megtévesztettek

Megjelent: 2000-03-31

Egy hotelben egy halott, terhes nőt talál az egyik takarítónő, ám a férjének fogalma sem volt arról, hogy a felesége gyermeket vár. Kiderül, hogy egy nős férfinak volt viszonya Sylvia-val, ráadásul indítéka is volt, hogy megölje, hiszen az állása is függött a nőtől. A vizsgálatok pedig alátámasztják, hogy Sylvia gyermekének apja nem a nő férje volt.

Ep.18 Chat szoba

Megjelent: 2000-04-14

Egy tinédzser keresi fel az ügyosztály nyomozóit, azzal, hogy megerőszakolták. A lány elmeséli, hogy az Interneten ismerkedett meg egy fiúval, akivel randit beszéltek meg. Amikor pedig az autójába szállt, az elvitte egy üres telekre és ott megtörtént a szörnyűség. Ráadásul az ügyet még inkább nehezíti, hogy a férfinak csak az Internetes felhasználóneve ismert.

Ep.19 A kapcsolat

Megjelent: 2000-04-28

Egy nővel brutális tettet hajtanak végre a tömött metrón. Egy férfi ugyanis odaugrik hozzá és késsel a kezében arra kényszeríti, hogy ne mozduljon, míg ő szexuálisan könnyít magán. Az utasok közül azonban senki sem mer beavatkozni az erőszakos bűncselekménybe. Az aberrált férfi így ismét - immár hatodszor - elmenekül.

Ep.20 Sajnálat

Megjelent: 2000-05-05

Amikor egy fiatal lány a televízióban meséli el tragikus történetét, mely szerint megerőszakolták, ám a rendőrség nem jutott semmire, jelentkezik egy nő, hogy a barátjára éppen ráillik a személyleírás. A férfi így hamarosan a rendőrségen találja magát. Mivel azonban két elkövetőről van szó, ezért a legfontosabb, hogy az elfogott férfi társát is elkapják.

Ep.21 Nocturne

Megjelent: 2000-05-12

Egy nyilvános fotó-előhívónál furcsa képek bukkannak fel: egy kisgyermek pózol félmeztelenül a kamera előtt - láthatóan alkohol hatására. Olivia és Elliott a helyszínre érkeznek az alkalmazott bejelentése alapján, amikor is a képeket készítő férfi is felbukkan. Elliott szerint a férfi pedofil, vagy pedig a gyermekpornóhoz van köze, ezért házkutatást kér. Ekkor kiderül, hogy a férfi egy általános iskolával szemben lakik.

Ep.22 Rabszolgák

Megjelent: 2000-05-21

Egy román zöldségárus tesz feljelentést ismeretlen tettes ellen és egy papírdarabot nyom Benson és Stabler nyomozó kezébe. A papír nyomán egy román Ilena nevű lány után kezdenek nyomozni, de a lányt a föld nyelte el, s csak egy utcai lufiárus emlékszik rá. Nem sokkal ezután Ilena nagynénjét meggyilkolják.